Thursday, December 21, 2006

O Autoru


Slavko (Nikole) Heleta

Rodjen 29. novembra 1950 godine u Gorazdu. U zivotu radio svasta, a novinarstvom se bavi profesionalno od 1981 godine. Novinske tekstove objavljivao jos od 1966 godine u listovima “Nasi Dani,” “Mladost,” “Rad,” “Oslobodjenje,” “Vecernje Novine,” “Nada,” “Gorazdanske novine,” Drinske novosti,” i “Azot.” Saradjivao sa Radio Gorazdem i Radio Sarajevom, a do 1992 godine profesionalno u “Zadrugaru.”

Osnivac i glavni i odgovorni urednik “Srpskog radio Gorazda,” dopisnik novinske agencije SRNA, novinar u Radio Visegradu, dopisnik “Glasa Srpske,” saradnik u casopisu “Ekstra Magazin” iz Bijeljine, “Slovo” iz Kicinera u Kanadi, “Glas Hercegovine iz Trebinja, i glavni i odgovorni urednik casopisa za kulturnu i duhovnu prosvjetu “Soko” iz Dobruna.

Pisuci o raznim dogadjajima i ljudima, shvatio je da je najljepse i najiskrenije obracanje najmladjima. Zato, u relativno zreloj zivotnoj dobi, pocinje sa pisanjem pjesama i poezije za djecu. Prvo za djecije muzicke festivale, a onda i za ovu zbirku koja je pred Vama, napisanu jos 2004 godine i u medjuvremenu testiranu na brojnim knjizevnim vecerima.

Sticajem ratnih okolnosti i bukvalno doplivao Drinom iz Gorazda, u kome je i danas sa svojim mladalackim mislima.

Danas zivi, pise, cita, seta, biljezi, druguje i spava u Visegradu.

No comments: